/ БТА
Протестиращи нахлуха в правителствена сграда в Ереван, настоявайки за оставката на арменския министър-председател Никол Пашинян, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости.

В сградата, в която нахлуха антиправителствените демонстранти, се намират офисите на няколко министерства. Протестиращите скандираха лозунги, призоваваха служителите да не участват в планирания за днес митинг на привържениците на Пашинян и след няколко минути напуснаха сградата, съобщи Радио Спутник.
Миналата седмица арменската армия призова Пашинян да се оттегли. Премиерът обяви действията й за опит за военен преврат и издаде указ за уволнение на началника на Генералния щаб Оник Гаспарян, но президентът Армен Саркисян отказа да го подпише, определяйки го като противоконституционен. После Пашинян отново изпрати в президентството указа си с искане за уволнение на генерала.

Агенция Интерфакс съобщи, че Съветът за сигурност на Армения е призовал днес Саркисян да одобри уволнението. Според РИА Новости Пашинян също така се е срещнал днес със Саркисян.
Президентската пресслужба, цитирана от ТАСС, заяви, че Саркисян и Пашинян са обсъдили вътрешнополитическата ситуация.

Привърженици на премиера планират да се съберат следобед на демонстрация в негова подкрепа в центъра на Ереван. Преди това негови противници възнамеряват да проведат контрапротест близо до парламента с искане за оставката му, посочва Ройтерс.
БТА