Загиналите при вчерашните протести във Венецуела станаха трима. Карлос Ромеро, на когото оставали само три дни, докато навърши 18 години, отивал да играе футбол с приятелите си, когато попаднал на проправителсвени милиции, които били обградили протестиращи, каза представител на семейството. Той заяви това въз основа на разкази на хора, които отвели момчето в болница, след като било простреляно, предаде Асошиейтед прес.

ж
БГНЕС

Засега няма потвърждение милициите да са застреляли момчето, а представители на властите изразиха съмнение за разказа за смъртта му, като заявиха, че момчето било убито при опит за нападение.

В западния град Сан Кристобал 23-годишня жена на име Паола Рамирес била застреляна от подобни групи, заяви кметът Патрисия Гутиерес. По думите й групите, които били на мотоциклети, обграждали демонстрантите, докато се прибирали.

о
БГНЕС

Сержант от Националната гвардия е бил застрелян от снайперист по време на "протести с насилие" в щата Миранда, а полковник е бил ранен, написа в Туитър омбудсманът Тарек Сааб, цитиран от Ройтерс.

Мадуро, който произнесе реч на по-голямо контрашествие на негови привърженици, заяви, че има "силно желание" за скорошни избори, и отново призова за диалог, като по думите му имал предложение, което искал да направи на опозицията. "Днес те опитаха да завземат властта със сила и ние ги победихме", каза той.

о
БГНЕС

Мадуро призова привържениците си да се готвят за изборна победа, предаде ТАСС. По думите му венецуелците трябва да се готвят за победа над десните сили, които с подкрепата на чуждестранни сили възнамеряват да устроят държавен преврат.

"Искам да спечеля тази битка и искам народът да се готви за това да я спечелим мирно, с гласуване, да сме готови за скорошна и пълна победа на изборите", заяви той, цитиран от Венецуелската информационна агенция.

о
БГНЕС

Над 400 души са задържани при вчерашните протести, заяви адвокатът Алфредо Ромеро, ръководител на венецуелска неправителствена организация.
Вестник "Насионал" съобщи, че пострадалите са най-малко 42.

Опозиционният лидер Енрике Каприлес обяви, че днес ще има още протести, предаде ДПА.
БТА