/ БТА
В цяла Франция днес се провеждат около 200 протестни шествия срещу задължителното представяне на здравен пропуск за посещения на обществени места, съобщи телевизия Бе Еф Ем Те Ве (BFMTV).

Във френската столица за днес са предвидени четири различни шествия при засилено полицейско присъствие в началото на колоните. Силите на реда трябва да предотвратят отклоняване от маршрута, разрешен от префектурата.

БТА

Между 12 000 и 20 000 се очаква да бъдат днес протестиращите в Париж спрямо 13 900 миналата седмица, според полицейски източник.

Италианец си татуира QR кода от документа за ваксина срещу COVID-19 (СНИМКИ)

В южния град Монпелие се събраха 9500 души. В средата на шествието избухнаха сблъсъци между активисти от крайната десница и от крайната левица, някои от които с качулки. В резултат на това по-късно на телевизионните кадри се виждаха окървавени участници в протеста.

В югоизточния френски град Тулон демонстрантите бяха 6000, по данни на местната префектура. За града това е много голям спад на участниците в протестите срещу здравните пропуски в сравнение с официално изброените 22 000 през миналата седмица.

БТА

Тулон беше смятан за неофициалната столица на протестното движение от началото на мобилизацията.

Шествие срещу здравните пропуски се проведе и в Марсилия.
БТА