Проститутката, забъркала скандала със Сикрет сървис, проговори
Проститутката, забъркала скандала със Сикрет сървис, проговори / снимка: Reuters, архив

Колумбийската проститутка, която стана причина за скандала в Сикрет сървис, проговори за първи път пред колумбийска телевизия и нарече агентите, грижещи се за сигурността на американския президент Барак Обама „глупаци”, съобщава в. „Дейли телеграф”.

25-годишната Дания Лондон Санчес водела двойнствен живот, като съчетавала майчинството и професията на рецепционистка в конгресен център, с професията на компаньонка.

Пред телевизия Каракол нюз в Картахена Дания разказа, че преди срещата на върха на американските страни в средата на април е била наета за една нощ от агент от Сикрет сървис, пристигнал в Картахена заедно със свой колеги да подготви всичко за пристигането на Обама. Двойката се договорила за тарифа от 800 евро и Дания прекарала цяла нощ в хотела, в който били отседнали агентите от Сикрет сървис. На следващата сутрин обаче агентът отказал да плати договорената сума и й дал само 27 долара за такси. Когато Дания се ядосала и поискала да дойде полиция, колегите на загазилия агент от Сикрет сървис успели да съберат 250 долара, които дали на жената, пише БТА.

В интервюто колумбийската компаньонка казва, че агентите на Барак Обама са истински глупаци. „Те са отговорни за сигурността на Обама, но допускат да се случи подобно нещо”, казва Дания. Тя признава, че ако е искала, е можела да открадне поверителни документи, носени от охранителните на Обама. „Можех да направя хиляди други неща, ако бях поискала. можех да взема документите, които носеше този агент, да преровя куфарчето му, чантата му”, допълва компаньонката. Тя разкрива, че въпреки че е в центъра на скандала, все още не е била разпитвана от американските разследващи случилото се.

Проститутката забъркала скандала със Сикрет сървис проговори
netinfo


Пред телевизията колумбийката споделя, че първоначално не е знаела, че си има работа с агент от Сикрет сървис, когато на 11 април е приела да последва американец, с когото се е запознала в бар в Картахена.

Дания признава, че засега не разкрива цялата истина около скандала, защото е получила интересни финансови оферти и пази някои подробности за онези, които са й предложили добри пари, за да разкаже историята си.

Заради скандала вече работата си загубиха 9 от общо 12-те агенти, които пристигнаха в Картахена, за да подготвят почвата за посещението на Барак Обама.