/ БТА
Пропалестински протестиращи блокираха оръжеен завод в Шотландия и призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Газа, предаде Пи Ей Мидия/ДПА.

Повече от 100 души днес блокираха входовете на завода на "Талес" в Глазгоу и призоваха компанията да скъса връзките си с Израел. Те също така призоваха британското правителство да забрани износа на оръжия за Израел.

По време на друг протест пред същия този завод на "Талес" миналия месец бяха арестувани четирима души и пострадаха шестима полицаи.

Една от протестиращите, Кейти, която работи в шотландски университет и не пожела да сподели фамилията си, заяви: "В Палестина домове, болници, джамии, църкви, училища и университети бяха умишлено унищожени от Израел чрез безпощадни въздушни бомбардировки".

"Днес хората са тук, за да нанесат удар на компаниите, които печелят от геноцида, защото не могат да стоят безучастни, докато хората в Палестина са подложени на безбройни ужаси и унижения", добави 28-годшишната демонстраторка. "Ние изразяваме шотландската солидарност с народа на Палестина", каза още тя.

Към момента "Талес" и британското правителство не са отговорили на запитване за коментар, посочва Пи Ей Мидия/ДПА.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Арангелов/БТА