Проливни дъждове на Острова
Проливни дъждове на Острова / netinfo

Стотици хора прекараха втора нощ във временни подслони след като домовете им бяха наводнени от проливните дъждове във Великобритания, главно в централните и южните райони, предаде Ройтерс. Мъж се е удавил в автомобила си, открит под два метра водна маса в Пършор, Устършър. С него броят на жертвите от наводненията във Великобритания става четири.

Най-сериозно от дъждовете са пострадали градовете Шефийлд, Нотингъм, Лийдс. Положението временно е стабилизирано, но в следващите дни не са изключени още валежи, съобщи британската метереологична служба.

В Северна Германия силни ветрове нарушиха корабоплаването и железопътния трафик, предаде АФП. На места вятърът достигнал скорост 110 километра в час. Заради бури не се движат фериботите между Рощок (Северна Германия) и Гедсер, Дания. Прекъснати са и фериботните линии, свързващи германския бряг с островите Рюген и Хидензее в Балтийско море.

В Швеция обилните валежи нарушиха движението на влаковете и по магистралите, съобщава ДПА. Част от железопътната линия, свързваща Стокхолм и Малмьо, е затворена, поради свличане на насип на ж.п. траверсите.