Продължава медийната атака чрез в. "Ел Мундо" срещу капитана на Барса Меси
Продължава медийната атака чрез в. "Ел Мундо" срещу капитана на Барса Меси / БТА
Капитанът на Барселона Лионел Меси е нарушил условията на договора си с клуба три пъти, съобщава вестник El Mundo, който вчера публикува сензационно поверителни подробности за контракта на аржентинеца за над 555 милиона евро.

В публикациите си в Instagram “Бълхата“ разкритикува публично бившия спортен директор Ерик Абидал, а също така изрази недоволство от преговорите на ръководството за намаляване на заплатите на служителите и от напускането на нападателя Луис Суарес, близък приятел на семейство Меси.

Меси е свободен от днес да си уреди нов отбор от лятото

"Играчът се задължава да не използва социални мрежи, докато е в рамките на дисциплината в клуба, и особено, но не само, по време на мачове, тренировки и тренировъчни лагери", това е записано в договора на нападателя, обвинен, че е нарушил тези клаузи.

Погалиха Меси само с 2 мача за червения картон (ВИДЕО)

Вчера Ел Мундо гръмна с брутната сума от над 555 млн. евро, която Меси ще получи от клуба за 4 г. според договора си от 2017 до 30 юни 2021 г.. Това предизвика остра реакция от играча, заканил се да съди виновните за изтичането на поверителната информация.

По-рано беше съобщено, че Барселона е длъжна да плати на капитана Лионел Меси почти 39 милиона евро две седмици след изтичане на настоящия му договор, който е до 30 юни.

Превод и редакция: DarikNews