Куба Гудинг-старши става известен с хита Everybody Plays the Fool
Куба Гудинг-старши става известен с хита Everybody Plays the Fool / Guliver/Getty Images
Процесът срещу спечелилия Оскар Куба Гудинг-младши по обвинения, че е опипвал жена в Ню Йорк, беше отложен във вторник за следващия месец, след като прокурорите поискаха повече време за подготовката по делото.

Процесът срещу звездата от "Джери Магуайър" трябваше да започне във вторник, но държавният наказателен съд уважи искането на прокуратурата той да бъде отложен до 10 октомври. Адвокатът на Гудинг Марк Хелер каза пред репортери след краткото изслушване, че е изключително уверен, че случаят ще бъде прекратен, като описа обвиненията като „напълно неоснователни“.

Обвиниха носителя на Оскар Куба Гудинг Младши в сексуално посегателство


"Сигурни сме, че това ще се превърне в отличителен случай за движението #NotMe", каза той, използвайки термин, който той въведе, за да се отнася до известни личности, които са лъжливо обвинени в сексуални престъпления.

51-годишният Гудинг е обвинен, че е сграбчил гърдата на жена без нейното съгласие в бар в Манхатън през нощта през юни. Той е обвинен в насилствено докосване и ако бъде признат за виновен, може да получи до една година затвор.

Гудинг спечели награда на Оскар през 1997 г. за представянето си в „Джери Магуайър“.

Наскоро той игра ОДжей Симпсън в „The People vs OJ Simpson: American Crime Story“.
БГНЕС