/ БГНЕС, архив
Летището на Хамбург поднови работа след проблемите с електрозахранването
Хиляди пътници бяха блокирани на летището в Хамбург и много полети бяха отменени заради спиране на тока, дължащо се на късо съединение, предаде ДПА. Летището спря да работи вчера около 10.00 ч. местно време.
 
Електрозахранването бе частично възстановено, но в късния следобед бе съобщено, че полетите до края на деня са отменени, тъй като повредата не е изцяло отстранена. Управата на летището не съобщи защо тя е толкова тежка и снощи написа в Twitter: "Работим с голяма скорост, за да оправим нещата",
 
В неделя средно на летището в Хамбург кацат или излитат 200 полета. Стотици пътници бяха инструктирани от служителите по сигурността да излязат от летището и да чакат извън него за повече информация. Полетите към Хамбург, петото по големина летище в Германия, бяха отклонявани към други градове, като Хановер, на 150 км на юг.
 
Хамбургското летище поднови работа днес в 6.00 ч. сутринта местно време. В Twitter летищните власти благодариха на техническия си персонал, отстранил повредата, предаде ДПА. Пътниците обаче са предупредени, че все още може да има закъснения на някои полети и са посъветвани да се свържат с авиолиниите си.
БТА