Привърженик на Ал Кайда държи заложници в банка в Тулуза
Привърженик на Ал Кайда държи заложници в банка в Тулуза / снимки: Reuters

Въоръжен мъж взе за заложници четирима души в банка във френския град Тулуза. Впоследствие двама от заложниците бяха освободени, заявиха полицейски източници, цитирани от ДПА.

Нападателят, който според телевизия Бе Еф Ем е заявил, че е свързан с Ал Кайда, влязъл сутринта в банката и взел за заложници управителя и още трима човека.

Полицията се отнася предпазливо към твърденията на похитителя, че е свързан с Ал Кайда, и смята, че случаят повече прилича на неуспешен опит за обир.

Според телевизия Бе Еф Ем мъжът първо поискал пари в брой, а след като му било отказано, извадил оръжие и произвел изстрел, посочи ДПА.

По думите на полицейски източник, цитиран от Франс прес, нападателят имал психически проблеми.

Банката се намира в същия квартал, където при полицейска операция през март беше убит терористът Мохамед Мера, който също твърдеше, че е свързан с Ал Кайда, отбелязва БТА.

Органите на реда са отцепили района около банката и са евакуирали близките сгради. На мястото е пристигнал отряд от специалните полицейски части GIPN.

Според полицията похитителят е казал, че иска да преговаря с елитното полицейско звено RAID, което осъществи акцията срещу Мера.

Засега самоличността на нападателя е неизвестна.

Привърженик на Ал Кайда държи заложници в банка в Тулуза
netinfo