Приятелката на Мик Джагър се е самоубила, потвърди съдебен лекар
Приятелката на Мик Джагър се е самоубила, потвърди съдебен лекар / снимки: Guliver/Getty Images

Приятелката на Мик Джагър - Лорън Скот, се е обесила, потвърди съдебният лекар след аутопсията в Ню Йорк.

49-годишната американска дизайнерка сложи край на живота си в Манхатън. Бившата манекенка не е оставила предсмъртно писмо, за да обясни решението си. Тя се е обесила с шал на дръжката на една от вратите. Този трагичен инцидент накара Роулинг Стоунс да отменят турнето си в Австралия и Нова Зеландия, което трябваше да започне в сряда. Целия ден Мик Джагър остана в стаята си в хотел в Пърт. Ден по-рано той сподели, че не разбира мотивите на Скот да сложи край на живота си.

"Все още се мъча да разбера как моята любов и най-добра приятелка може да сложи край на живота си по този трагичен начин. Прекарахме много прекрасни години заедно. На нейния талант се възхищавах не само аз. Докоснаха ме хубавите думи, които хората казаха за нея, а също и личните послания на подкрепа, които получих. Никога няма да я забравя", сподели рокаджията на страницата си във "Фейсбук" под чернобяла снимка на Лорън Скот. Тя е осиновена и отгледана от семейство мормони в Юта и е приятелка на 70-годишния Мик Джагър от 2001 г., след раздялата му с Джери Хол.

Говорител на певеца отрече информации, разпространени от "Ню Йорк пост", цитиращ анонимен източник, според които певецът и приятелката му наскоро скъсали. "Това е пълна измислица. Абсурдно е и не е вярно", заяви говорителят Бърнард Дохърти, пише БГНЕС.

Според роднина на Лорън Скот, цитиран от "Нюз Дейли" двамата с Джагър наскоро си купили къща за 10 млн. долара в Ню Йорк.

Модната дизайнерка Лорън Скот обличаше звезди като Мадона, Анджелина Джоли, Никол Кидман, но модната й къща LS Fashion Limited търпи загуби през 2011 и 2012 г. , сочат сметките на компанията.

Тя трябваше да представи през февруари своята колекция на Седмицата на модата в Лондон, но дефилето бе отменено внезапно заради забавяне на доставките на платовете. Според Ню Йорк Таймс Лорън Скот се е готвела да обяви тази седмица, че затваря своята модна къща.

Приятелката на Мик Джагър се е самоубила потвърди съдебен лекар
netinfo