/ Gulliver/Getty Images
Британският принц Уилям призова всички британци да последват примера на кралица Елизабет Втора и да се ваксинират срещу COVID-19, докато властите се борят с неоснователни опасения за безопасността на ваксините, предаде Асошиейтед прес,

Внукът на кралицата, който е втори в линията за наследяване на трона, отправи призива си по време на видеоразговор със служители на Националната здравна служба и доброволци.

Кралица Елизабет Втора и принц Филип се ваксинираха

Медиците са заявили пред принца, че някои хора се колебаят да приемат ваксините, разрешени от регулационните органи. "Моите баба и дядо получиха ваксината и аз съм много горд с това, че го направиха", заяви принцът. "Много е важно всички да получат ваксината, когато им се каже".

94-годишната кралица Елизабет Втора и 99-годишният й съпруг принц Филип съобщиха миналата седмица, че им е била поставена първата доза от ваксината. Целта на изявлението беше да се прекратят спекулациите по въпроса и да се повиши доверието във ваксините.

Британските здравни служби искат до средата на февруари да ваксинират всички лица над 70-годишна възраст, които са изложени на най-голям риск от фатален изход при заразяване с коронавирус.
БТА