Президентът на Зимбабве в критично състояние?
Президентът на Зимбабве в критично състояние? / снимка: БГНЕС, архив

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе е в критично състояние в клиника в Сингапур, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на австралийската телевизия Ей Би Си.

По информация на телевизията 88-годишният Мугабе е болен от рак на простатата и при него се допускат само близки роднини, пише БТА. Според лекарите състоянието му е доста тежко.

Зимбабвийски официални представители опровергаха слуховете, че президентът Робърт Мугабе е критично състояние в болница в Сингапур. Те казаха, че той се чувства добре, на ваканция е със семейството си и ще се върне тази седмица в страната, предаде Ройтерс.

Двама високопоставени членове на партията на Мугабе Африкански национален съюз на Зимбабве - Патриотичен фронт (ЗАНУ-ПФ), които пожелаха анонимност, казаха, че слуховете, че 88-годишният лидер е болен от рак и се бори за живота си в болница в Сингапур, не са верни.

"Президентът е добре и е на почивка, за да помогне на дъщеря си да се подготви за следдипломно обучение, но го очакваме да се върне тази седмица", казаха те.