Президентът на САЩ съкрати престоя си в Европа, за да посети Далас
Президентът на САЩ съкрати престоя си в Европа, за да посети Далас / Guliver/Getty Images

Президентът на САЩ Барак Обама ще съкрати престоя си в Европа с един ден и ще пропусне визитата в Севиля, Испания, за да посети в началото на следващата седмица Далас, където бяха убити петима полицаи, предаде Ройтерс.

Американските власти изключват терористични връзки в Далас

Президентът, който е във Врашава за среща на върха на НАТО, ще се върне във Вашингтон утре вечер, един ден по-рано от предвиденото, и ще замине за Далас в началото на седмицата по покана на кмета на тексаския град Майк Роулинс, съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от АФП.

Обама ще пристигне в Испания в неделя след срещата във Варшава, но ще съкрати програмата си. В неделя той ще се срещне с испански официални лица в Мадрид и с американски войници в Рота, но културната програма в Севиля ще отпадне.

Стрелба в Далас: 5 полицаи са убити по време на протест

Президентът ще продължи да работи за сплотяване на хората в подкрепа на полицаите и общностите, за намирането на допирни точки чрез обсъждане на идеи за политики за справяне със запазващите се расови несъразмерности в нашата наказателна правосъдна система, заяви говорителят на Белия дом, цитиран от ДПА.

Източник: БТА