Президентът на Иран:”Божиите обещания се сбъднаха”
Президентът на Иран:”Божиите обещания се сбъднаха” / netinfo

Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад заяви днес, че ливанската групировка Хизбула е извоювала победа над Израел и е осуетила плановете на САЩ за Близкия изток.

"Божиите обещания се сбъднаха. От едната страна стоят корумпираните сили на престъпните САЩ и Великобритания и ционистите. От другата страна са група набожни младежи, които се уповават на Господ", каза Ахмадинеджад на митинг в Арбадил, северозападен Иран.

Според иранския президент Хизбула осуетила плановете на някои държави, които, по думите му, "се стремят да създадат т. нар. нов Близък изток, който би бил под властта на САЩ, Великобритания и ционистите".

"Хората от региона също искат нов Близък изток, но такъв, който да е свободен от властта на САЩ и Великобритания", каза Ахмадинеджад.

Той добави, че Хизбула е унищожила образа на Израел като непобедима военна сила. "Израел претърпя поражение, а Хизбула издигна знамето на победата", заяви иранският президент.

Ахмадинеджад отхвърли резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, приета на 31 юли, в която на Иран се дава срок до 31 август да прекрати обогатяването на уран, предаде Франс прес.

„Великите сили грешат, като мислят, че могат да използват резолюцията като тояга. Иранският народ не приема езика на силата", заяви президентът на Иран.