Президентът на Ингушетия е транспортиран в Москва
Президентът на Ингушетия е транспортиран в Москва / снимки: БГНЕС

Тежко раненият при атентат вчера президент на Ингушетия Юнус-Бек Евкуров беше докаран снощи за лечение в Москва от Назран, предаде ИТАР-ТАСС.  Транспортен самолет Ил-76 е докарал и брата на президента, Увайс Евкуров, който също пострада при покушението, както и ранен следовател от министерството на вътрешните работи на Ингушетия, допълва БТА. Тримата са настанени в московска клиника, където ще продължи лечението им.

Руският президент Дмитрий Медведев посети ранения си колега Юнус-Бек Евкуров в московския хирургически институт "А. В. Вишневски". Медведев е разговарял с директора на института за състоянието на Евкуров, който в момента бил в безсъзнание, макар че веднага след раняването бил контактен, посочва ИТАР-ТАСС.

Директорът съобщил, че президентът на Ингушетия е получил множество рани, включително по черепа, и че все още е рано да се правят прогнози. За него се грижи екип от 20 водещи професори в института.

Покушението срещу Екуров беше извършено вчера сутринта на автомагистрала недалеч от Назран, столицата на руската република. Кола бомба, паркирана край пътя, се взривила при преминаването на президентския кортеж. Ранени са Евкуров, брат му, който работел в личната му охрана, и шофьорът. Един от телохранителите му загина, припомня ИТАР-ТАСС.