Президентът на Ингушетия е дошъл в съзнание
Президентът на Ингушетия е дошъл в съзнание / снимкa: БГНЕС

Президентът на руската република Ингушетия Юнус-Бек Евкуров, който се лекува в московска болница, след като беше тежко ранен при бомбен атентат на 22 юни, е дошъл в съзнание, съобщи Ройтерс.

"Президентът е в съзнание. Той активно се възстановява и според лекарите до месец се очаква значително подобрение", каза говорителят на представителството на Ингушетия в Москва Адам Газдиев, пише БТА.

Президентът на руската република Ингушетия Юнус-Бек Евкуров беше тежко ранен при бомбен атентат в столицата Назран. При експлозията загинаха четирима души от охраната му, а други петима бяха ранени. Сред тях бе и братът на Евкуров, който работел в личната му охрана. Атентатът срещу президента на кавказката република е извършен от терорист-самоубиец, а мощността на бомбата е била поне 70 кг тротилов еквивалент, заявиха от следствения комитет при федералната прокуратура на Русия.

Това не е първото покушение срещу президент на Ингушетия, срещу Мурат Зязиков също имаше атентати. Политиката на новия държавен глава водеше грамотна и твърда политика и това естествено не се хареса на екстремистите.