Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди да накажат местните власти за недостатъчни резултати от ваксинацията срещу COVID-19, съобщиха медиите в страната.
Президентът на Филипините заплаши със затвор тези, които не искат да се ваксинират

„Наредих да се наложат необходимите санкции срещу местните администрации, които не прилагат и не използват дозите от ваксините, които им бяха дадени по най-бързия начин“, заяви държавният глава на Филипините.

Дутерте обеща, че ще изиска лична отговорност от всеки ръководител на провинция или регион. По думите му той е наредил да се осигурят достатъчни доставки на ваксини в регионите за прилагане на милион дози дневно.

Филипинският президент, заяви по-рано, че хората, които се колебаят да се ваксинират, трябва да бъдат имунизирани през нощта, докато спят. По-късно представител на президентската администрация обясни, че Дутерте просто се шегувал.

Президентът на Филипините се оттегля от политиката след следващите избори

Това не е първата подобна "шега" на Дутерте. През юни той заплаши със затвор хората, които отказват да се ваксинират срещу COVID-19.

"Избирайте - ваксина или ще ви пратя в затвора", каза президент в обръщение по телевизията след съобщенията за малък брой желаещи в няколко ваксинационни центъра в столицата Манила.
РИА Новости