Превишена скорост вероятно е причинила катастрофата на Кардам
Превишена скорост вероятно е причинила катастрофата на Кардам / снимкa: Sofia Photo Agency

Превишена скорост е най-вероятната причина за катастрофата, при която пострадаха най-големият син на Симеон Сакскобургготски - Кардам и съпругата му Мириам Унгрия, сочат първоначалните изводи на следствието. Все още няма промяна в състоянието на Кардам, който продължава да е в кома. Междувременно стана ясно, че линейката, която първа се е озовала на мястото на инцидента, е била обрана от крадци, докато екипът помагал на ранените.

„Новината от деня, е тази, която в.”24 часа” получи от отлично информирани източници, свързани с испанската Гражданска гвардия, а тя е, че княз Кардам не си е направил труда да намали скоростта, непосредствено преди катастрофата. Кардам катастрофира в опасна отсечка на магистрала А-1 посока от Бургус към Мадрид, около село Ел Молар. Мястото е изключително опасно, нарича се „черната дупка”, има ограничение за скорост от 100 км/ч. Предполага се, че Кардам е карал поне със 150 км/ч. Последните новини са, че той въобще не си е направил труда да спира. Разследването е установило, че няма никакъв спирачен път, оставен от неговия „Ягуар”.

Новини за състоянието на Кардам не идват, това е направено , по изрично настояване на неговото семейство. Ще има информация, когато дойде новина за подобрение на състоянието.

В. „Ел Мундо” излезе с информацията, че линейката, която се е притекла на помощ на Кардам, непосредствено след катастрофата, е била обрана от нагъл крадец. Докато медицинската сестра оказва помощ на пострадалите Кардам и Мириам Унгриа, крадецът задига от там ръчната чанта на медицинската сестра, в която е имало портмоне, документи и неназована парична сума, както и нейният мобилен телефон. Задигнат е и мобилният телефон на шофьора.

Кардам и Мириам Унгрия са женени от 1996 г. Имат двама синове - Борис и Белтран.

Княз Кардам е роден на 2 декември 1962 година в Мадрид и е първият син на цар Симеон II. Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като аграрикономист в компанията GIC, Вирджиния. Става търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, генерален директор на проекти UMTS.