Престъпността е водещият мотив на избирателите да излязат във вторник в Ню Йорк и да гласуват за президентските избори, съобщи Voice of America.

Нюйоркчанката Голда Лий казва, че напоследък не се чувства в безопасност. Гласоподавателят Ейми Пелетиери казва, че притесненията относно престъпността я карат да внимава къде отива. "Чувствам се в безопасност, когато пътувам в метрото. Знам, че престъпността се е увеличила и съм го виждала по новините, но не съм го усещала лично.

По време на тези избори Тръмп води предизборна кампания като кандидат за закон и ред, обещавайки да укрепи местната полиция. Миналата седмица той беше в Ню Йорк да отдаде почит на полицай, убит по време на работа.

Проучване от миналия месец показа, че избирателите в САЩ виждат престъпността и наркотиците като основни проблеми, пред които е изправена страната. По-важни дори от здравеопазването, тероризма и изменението на климата, въпреки че последните данни на ФБР показват, че насилствените престъпления в Съединените щати са спаднали.

Байдън посочва намаляващия брой престъпления като доказателство за успеха на неговата администрация с органите на реда. По време на кампанията си Байдън посочи, че претенциите на Тръмп за реда и закона са подкопани от множеството му обвинителни актове. Тръмп отвърна, че тези обвинения са намеса в изборите от страна на съдебна система, използваща оръжие, пише Voice of America

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Voice of America