Прессекретарят на Барак Обама облече хокеен пуловер заради загубен бас
Прессекретарят на Барак Обама облече хокеен пуловер заради загубен бас / cнимки: Reuters

Говорителят на Белия дом Робърт Гибс се яви пред журналистите в пуловер на канадския отбор по хокей на лед, след като загуби два баса с канадския си колега, говорителя на канадския премиер Стивън Харпър, свързани с канадско-американското съперничество на Олимпийските игри във Ванкувър. Първият бас бе за резултата от финалния мач между двата национални отбора по хокей на лед при жените, спечелен от канадките с два на нула, вторият - за мача между мъжките отбори, спечелен също от Канада с три на два, предаде АП.

Гибс започна всекидневната си пресконференция малко след 14.00 ч. следобед, облечен в бял пуловер с червен кленов лист с номер 39 и фамилията Гибс на гърба. Той бе  посрещнат с бурна радост от кореспондентите, които отдавна очакваха събитието, и от две седмици постоянно питаха прессекретаря на президента Барак Обама кога ще изпълни обещанието, дадено в края на февруари, а той се оправдаваше, че не може да се намери подходящ пуловер.

Гибс, който обикновено носи сив костюм на фини райета, бе обещал пред говорителя на канадския премиер Димитри Соудас да облече на публично място канадския екип в случай на американско поражение, разкрива БТА. Самият Обама се хвана на бас на каса бира с Харпър. Две каси вече са изпратени на канадците, обяви вчера Гибс. Той поднесе на журналистите втора изненада, когато пет минути след началото на пресконференцията каза, че вече е изпълнил баса, съблече пуловера с кленовия лист и се оказа, че под него носи пуловер на американски хокеист. "Патриотично!", коментираха журналисти, цитирани от РИА Новости.

Прессекретарят на Барак Обама облече хокеен пуловер заради загубен бас
netinfo

"Най-накрая можах да изпълня обещанието, което дадох на моя канадски колега и макар че е далеч, той може да го види", каза Гибс и се пошегува: "Днес в Белия дом имаме необичаен casual friday (петък, когато е разрешено неофициално облекло в службата преди уикенда).