Назначението от Москва власти в Херсонска област в Украйна препоръчват на местните жители да заминат в други райони на Руската федерация, за да осигурят на военните "маневреност при прочистване на територията от войски на Киев", предаде ТАСС.

Няколко взрива отекнаха в окупирания украински град Херсон

Агенцията цитира съобщение, публикувано в "Телеграм" от Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на т. нар. военно-гражданска администрация на южния украински регион.

"Обстрелите на Херсонска област са опасни най-вече за мирното население. За да се избегнат жертви сред тях при прочистване на територията от украински нацисти и западни наемници, администрацията на Херсонска област настоятелно препоръчва да се възползвате от възможността за хуманитарно пътуване с цел отдих и здравни грижи" в други региони от Русия, посочва Стремоусов.

Открита е специална гореща телефонна линия, за да се информират местните жители какво да предприемат при напускане на региона, добавя той.

Преди боевете: Русия ще евакуира цивилни от Херсонска област

Ден по-рано временно изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо изпрати до руското държавно ръководство молба да организира изтегляне на местното население в безопасни региони заради всекидневните обстрели от страна на украинските войски.
БТА