/ iStock/Getty Images
Германският комисар по грижите за болни и немощни лица Андреас Вестерфелхаус посъветва семействата да празнуват Коледа "на смени" тази година, за да минимизират риска от инфекция.

Вестерфелхаус каза пред в. „Билд“, че хората трябва да празнуват с по-малко хора и да празнуват два пъти.

"Необичайните времена изискват необичайни решения", каза той. „Различните домакинства биха могли да празнуват заедно в различни дни.“
"Можете също така да правите подаръци на 28 декември или дори по-късно", каза той.

Подаръците обикновено се подаряват на 24 декември в Германия. Семействата обикновено се радват на скромна трапеза на 24-ти, докато 25-ият често е запазен за семеен празник.

Германия отмени състезанието по хвърляне на коледни елхи

Коледата обикновено е време на семейни събирания в Германия, а много градски центрове се превръщат в традиционни коледни пазари. Коледните пазари обаче вероятно ще бъдат отменени тази година, ако вече не са отменени.

Вестерфелхаус е отговорен да представя политическите интереси на нуждаещите се от грижи и гарантира, че техните проблеми са в основата на системата за грижи и здраве.

В коментар пред „Билд“ той каза, че не може да каже дали са възможни посещения във всички старчески домове по Коледа.

Той каза, че предишните усилия за заключване, които до голяма степен са затворили домовете за стари хора, са довели до ужасни условия за жителите.

"Хората понякога са умирали сами, без отново да виждат близките си. Такова нещо не трябва да се повтаря."
БГНЕС