/ БГНЕС
Училищата в града ще останат затворени през следващата седмица
Карнавалът във Венеция бе прекратен заради разпространението на коронавируса в Северна Италия, предадоха световните агенции.

Турция затвори границата си с Иран заради коронавируса

Карнавалът, който привлича туристи от целия свят, ще продължи по график до тази вечер, когато ще бъде спрян. Проявите, предвидени през последните два дни от ежегодното събитие, са отменени. Заповедта е подписана от управителя на област Венето Лука Дзая и от министъра на здравеопазването Роберто Сперанца.

БГНЕС

Всички обществени прояви във Венеция са забранени до 1 март включително. Училищата в града ще останат затворени през цялата следваща седмица.

Извънредни мерки в Италия заради коронавируса: Поставиха градове под блокада (ВИДЕО)

По последни данни двама души са починалия от новия коронавирус в Италия - възрастни хора в Ломбардия и Венето. Общият брой на заразените вече е 132 - най-много в Ломбардия, следвана от Венето, отбелязва ТАСС.

БГНЕС

По-рано днес Лука Дзая съобщи, цитиран от ДПА, за 25 случая във Венето, включително двама възрастни хора, настанени в болница в центъра на Венеция - първите случаи, регистрирани в града.

Втора жертва на COVID-19 в Италия

Карнавалът във Венеция започна на 8 февруари и по програма бе предвидено да завърши на 25 февруари, припомня ТАСС. Всички основни прояви, включително "полетът на ангела" и "шествието на Мария", вече се състояха.

Шоуто "полетът на орела" тази сутрин събра 20 000 зрители - по-малко от очакваното.

БГНЕС

БТА