Преизбраха Медведев начело на Единна Русия
Преизбраха Медведев начело на Единна Русия / БГНЕС

Руският премиер Дмитрий Медведев бе преизбран за председател на партията "Единна Русия", предаде ТАСС.

Медведев от 2012 г. е председател на партията, основана от Владимир Путин. На конгреса в Москва той бе избран за нов петгодишен мандат, като според устава на "Единна Русия" е било необходимо да получи гласовете на най-малко две трети от броя на делегатите.

В речта си пред конгреса Медведев призова съпартийците си да не се поддават на провокациите на идеологическите си противници по време на кампанията за изборите тази година, които ще се състоят в над 30 региона на Руската федерация. Той предложи партията да прави всяка година първични избори за определяне на кандидатите за регионалните законодателни събрания.

Медведев: Русия не бива да очаква скорошна отмяна на санкциите срещу нея

Медведев отбеляза, че е важно "Единна Русия" да развива връзките си с партньорски партии от други страни и съобщи, че към днешния конгрес са били отправени приветствия от китайската компартия и от партии партньори от балканския регион, Куба, Австрия, Камбоджа, Кипър, Италия и други.

При закриването на форума преизбраният лидер предаде на делегатите поздравленията на президента Путин, с когото разговарял "по някои текущи въпроси".

Източник: БТА