Председателят на Либийския олимпийски комитет беше похитен в Триполи
Председателят на Либийския олимпийски комитет беше похитен в Триполи / снимка: Reuters, архив

Неизвестни въоръжени мъже са отвлекли председателя на Либийския олимпийски комитет Набил Елалем, предадоха световните агенции. Елалем е бил свален от колата си в Триполи и мястото, на което се намира сега остава неизвестно.

Елалем е пътувал в колата си с колега, когато тя е била засечена от две коли, в които пътували въоръжени мъже с дрехи подобни на военни униформи. Те настояли Елалем да дойде с тях. Той попитал дали може да вземе мобилния си телефон и лаптопа си и после бил натоварен на една от двете коли и откаран в неизвестна посока. Колегата на председателя на Либийския олимпийски комитет бил оставен в колата.

Говорител на Либийския олимпийски комитет обяви, че похитителите са казали, че са от армията и са били осем или девет, разкрива БТА.

Либийският министър на спорта и младежта Фатхи Тарбил призова за незабавното освобождаване на Елалем, като подчерта, че осъжда този род действия, които са против идеалите на либийската революция и връщат страната към епохата на Муамар Кадафи.

От края на революцията новите либийски власти се борят да контролират мириада от въоръжени групировки, които отказват да снемат оръжие и често пъти раздават сами правосъдие и задържат хора.