/ БГНЕС
Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп продължават да оспорват решението на апелативния съд за предоставянето на данъчната му декларация във Върховния съд, съобщава телевизия NBC News.

Апелативният съд подкрепи искането на прокуратурата Доналд Тръмп да предостави данъчните си декларации за последните 8 години. Решението във Върховния съд би трябвало да сложи край на този въпрос.

Показания на американски дипломат в Украйна затвърдиха твърденията, довели до скандала с Тръмп


Прокуратурата на Манхатън разследва изплащане на суми от страна на президента и компанията му на бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен. Предполага се, че чрез Коен държавният глава е платил за мълчанието на порноактрисата Сторми Даниелс, която твърдеше, че е имала отношения с Тръмп. Президентът отрича да е свързан по какъвто и да е начин с нея или да ѝ е плащал.

Коен излежава 3-годишна присъда, след като беше осъден за финансови нарушения и даване на неверни показания пред Конгреса.

Тръмп придаде расистки оттенък на разследването на Конгреса за импийчмънт



Политическите опоненти на Тръмп и няколко прокурори се опитват да получат правото да публикуват данъчните декларации на Тръмп. Те разчитат да открият в тях данни за възможни закононарушения. Президентът отказва да публикува декларациите си, като заявява, че са предоставени за проверка в данъчната служба. Публикуването на тези документи може да хвърли светлина върху действителното състояние на Тръмп, данъчните му задължения и сделките от периода, когато е бил бизнесмен и се е занимавал с недвижими имоти.
БГНЕС