/ БГНЕС
Поне един милиард животни са унищожени от пожарите в Австралия от септември м.г. досега според местен еколог, съобщи ДПА.

Проф. Крис Дикман от университета в Сидни промени оценката си за засегнатите от пожарите животни. Според него само в Нов Южен Уелс са загинали над 800 милиона животни, а на територията на страната - общо над един милиард.
 

Огненият ад в Австралия - изгоряла е територия, по-голяма от Белгия (ГАЛЕРИЯ)

Пожарите в Австралия опустошиха над 10,7 милиона хектара земя - територия, по-голяма от Португалия. Загинаха най-малко 25-има души, хиляди жилища са унищожени.

Миналата седмица Дикман съобщи, че над 480 милиона животни са убити от пожарите в Нов Южен Уелс - най-гъсто населения щат в страната, където са изгорели повече от пет милиона хектара.

Новата оценка за поне един милиард убити животни се основава на доклад от 2007 г. на Световния фонд за дивата природа за гъстотата на популацията на диви животни. Тъй като изчисленията в доклада се базират на "преднамерено силно консервативни оценки", точните данни за смъртността вероятно са значително по-високи, смята Дикман.
БТА