Вътрешният министър Хорст Зеехофер
Вътрешният министър Хорст Зеехофер / БГНЕС
Мнозинството германци смятат, че вътрешният министър Хорст Зеехофер е трябвало да изпълни предложението си да подаде оставка в правителствения спор за миграционната политика, сочи допитване, цитирано от ДПА.
 
В анкетата на института Форса 69 процента от запитаните смятат, че Зеехофер е трябвало да подаде оставка, а 25 процента са доволни, че той продължава да е вътрешен министър.

Меркел се разбра с коалиционния си партньор Зеехофер, той остава министър
 
В острия спор за миграцията вътрешният министър заплаши да подаде оставка, но в понеделник вечерта Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлерката Ангела Меркел и воденият от Зеехофер Християнсоциален съюз (ХСС) постигнаха споразумение. Скоро след това Зеехофер обяви, че остава министър.
 
Дори сред поддръжниците на ХСС 45 процента подкрепят оставката му.

Меркел и Зеехофер се споразумяха за миграционната политика
 
Поддръжката за Зеехофер обаче е висока сред привържениците на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" - 79 процента от тях са доволни, че той остава вътрешен министър.
 
Що се отнася до правителствения спор, 29 процента от анкетираните смятат, че Меркел го е спечелила, 25 процента казват, че победител е Зеехофер, а 40 процента не могат да преценят кой е победил.
 
Допитването е извършено на 3 юли сред 1103 души. Статистическото отклонение е 3 процента.
БТА