Френският президент Еманюел Макрон
Френският президент Еманюел Макрон / Guliver/Getty Images, архив
Повечето френски гласоподаватели не вярват, че президентът Еманюел Макрон ще поведе страната в правилната посока и популярността му е продължила да спада в периода от средата на юли до средата на този месец, предаде Ройтерс, цитирайки проучване на "Харис интерактив".

Вижте как Макрон определи трудовите закони на ЕС

39-годишният френски лидер се готви да обяви важни реформи на трудовото законодателство по-късно тази седмица, отбелязва Ройтерс. Те се смятат за предвестник на по-широката му програма за реформи.

Източна Европа обърка сметките на Макрон

Загубата на популярност след изборите обаче повдига въпроса колко пълно и колко бързо той ще успее да изпълни политическата си програма.

Еманюел Макрон
БГНЕС, архив


Първите 100 дни на Еманюел Макрон като президент

Проучването на "Харис интерактив" показва, че само 46 на сто от французите вярват на лидерството на Макрон, което се равнява на спад от пет пункта спрямо предишния месец, и от 13 пункта спрямо популярността му през юни. От десетилетия не е имало френски лидер, чиято популярност да е по-ниска след първите му 100 дни на поста, отбелязва Ройтерс.

Повечето французи - недоволни от президента Еманюел Макрон

Първите обявени политики,
включително промяна на данък върху богатството и намаляване на помощите за жилища, оставиха мнозина гласоподаватели с усещането, че политиките на Макрон фаворизират богатите, отбелязва Жан-Даниел Леви, ръководител на отдела по политики и обществено мнение в "Харис интерактив".

БГНЕС, архив

БТА