Повдигнаха обвинение срещу бившия премиер на Румъния
Повдигнаха обвинение срещу бившия премиер на Румъния / снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Румъния официално повдигна обвинение срещу бившия премиер Адриан Нъстасе по подозрения, че е присвоил 2 млн. долара държавни средства, за да финансира президентската си кампания през 2004 г., съобщиха световните агенции. Нъстасе, отрича да е извършил престъпление и твърди, че обвиненията срещу него са политически мотивирани и безпочвени.

По-рано през деня в интервю за Дарик радио на въпрос дали би избрал същата кариера, ако можеше да върне времето назад, Нъстасе призна, че е направил грешки, които би избегнал, ако имаше възможност.

Ето какво каза още той пред водещия Николай Василев:

Влязох в политиката след Румънската революция. Вие попитахте дали бих избрал различен път или кариера, ако имах възможност, но истината е, че това е трудно да се каже. Понякога, когато съм нещастен или разочарован, си мисля, че бих могъл да имам далеч по-лесен живот, може би дори по-безпроблемен семеен живот, но като че ли този път е бил предначертан от съдбата за мен. Тя ми е пратила приятели, хора, които ми вярват и се надявам, че съм бил полезен на страната си. Вероятно има грешки, които бих избегнал, ако можех да върна времето назад.

Цялото интервю с Адриан Нъстасе можете да прочетете тук