/ БГНЕС
Преди нападението той разменил 33 есемеса със съпругата си, като всички те имали религиозен характер и завършвали с думите "Аллах акбар"
След известни спекулации се оказа, че мъжът, убил с нож четирима служители на парижката префектура на полицията, е изповядвал радикално виждане за исляма и е бил във връзка с хора от ултраконсервативната салафитска общност, съобщи шефът на националната антитерористична прокуратура Жан-Франсоа Рикар, цитиран от АФП.

Полицаят убиец в Париж може да е бил с терористични подбуди (ВИДЕО)

Първоначалната информация, че той приел исляма наскоро, се оказа невярна. Това се случило още преди 10 години.

Следствените действия са установили, че той е "одобрявал някои насилствени действия, вършени в името на тази религия", "не искал повече да има определени контакти с жени", "оправдал" атентатите срещу сп. "Шарли ебдо" през 2015 г., а също че "от няколко месеца е променил начина си на обличане", уточни на пресконференция прокурорът.
 


Преди нападението тази седмица той разменил 33 есемеса със съпругата си, като всички те имали религиозен характер и завършвали с думите "Аллах акбар" ("Аллах е велик" на арабски), каза Рикар, цитиран от Ройтерс и ТАСС.
 

 
БТА