Португалската полиция няма да възобнови разследването за изчезналата Мадлин
Португалската полиция няма да възобнови разследването за изчезналата Мадлин / БГНЕС

Португалските власти засега не са открили нито един нов елемент, който да позволи възобновяване на разследването за Мадлин Маккан, британското момиченце, което изчезна през 2007 г. в южна Португалия. Това съобщи Франс прес, като се позова на представител на съдебната полиция.

"За момента няма нови елементи, които да позволят възобновяване на разследването" за изчезването на малката Мади, заяви Педру ду Карму, заместник-директор на съдебната полиция.

Екип от португалски следователи преразглежда елементи от разследването в сътрудничество с британските полицаи, допълни Карму и уточни, че преразглеждането на приключено досие е обичайна практика.

"Не сме получили никакво официално искане за възобновяване на разследването", заяви той, цитиран от БТА.

В сряда инспектор Анди Редуд от Скотланд ярд заяви, че искрено вярва, че Мади може да е все още жива и е открил 195 нови следи.

Той допълни, че 37 британски полицаи, които имат за задача да преразгледат елементи от разследването, все още не са изпълнили една четвърт от работата си.

"Работим върху две възможности. Едната е Мадлин да е все още жива, а другата, за съжаление, е тя да е мъртва", обясни Редуд.

Британската полиция разпространи нова снимка на момичето, обработена с компютър така, че да изглежда на девет години.

Мадлин Маккан изчезна от стаята си в туристическия комплекс Прая да Луз (южна Португалия) на 3 май 2007 г., няколко дни преди да навърши 4 години, докато родителите й вечеряха в ресторант наблизо. Оттогава Мади е в неизвестност.