/ iStock/Getty Images
Нов пожар в болница в Румъния, пише вестник "Евениментул зилей".

През изминалата нощ е избухнал пожар в психиатричната болница в град Кавник, окръг Марамуреш в Северозападна Румъния. Седемдесет и един пациенти, настанени в болничното заведение, са били евакуирани, съобщи говорителят на Инспектората за извънредни ситуации в Марамуреш Корнел Бабуц. По думите му огънят е започнал от баня на третия етаж на сградата.

Причините за пожара засега остават неизвестни.

Пореден пожар в болница в Румъния

В. "Евениментул зилей" припомня, че преди седмица избухна пожар в психиатрична болница в южния град Крайова. Той бе причинен от 50-годишна пациентка, която запалила дюшек. Двама медици пострадаха тогава, след като скочиха от прозорците, за да се спасят от огъня, припомня вестникът.

Към момента няма информация за пострадали пациенти или лекари при пожара в болницата в Кавник, окръг Марамуреш.

В края на януари в букурещката инфекциозна болница "Матей Балш" избухна пожар, при който загинаха 20 души. В деня на инцидента загинаха петима пациенти, а в следващите дни броят на жертвите нарасна. Около 120 болни, предимно от COVID-19, бяха евакуирани тогава и прехвърлени в други болници.

През ноември 2020 г. в отделение за интензивна терапия за болни от COVID-19 в североизточния град Пятра Нямц също избухна пожар, при който загинаха 10 души. През декември пък при пожар в психиатрична болница в Североизточна Румъния загина един човек, съобщиха румънски медии.
БТА