/ iStock/Getty Images
Полският министър на околната среда е заразен с коронавирус. Това съобщиха официалните власти във Варшава, предаде БГНЕС.

Министър Михал Вос е под карантина.

Австралийският вътрешен министър е заразен с новия коронавирус

От здравното министерство съобщиха, че състоянието му е стабилно.

Повечето от членовете на правителството на Полша са поставени под карантина и са били тествани за коронавирус, след диагностицирането с Ковид-19 на министъра на околната среда Михал Вош. Това заяви днес за полското радио ръководителят на канцеларията на полския кабинет Михал Дворчик, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

"Вчера, след като се оказа, че Михал Вош е болен, бяха задействани процедури", каза той. "На всички членове на кабинета, които са били на последното заседание, са направени тестове. Резултатите трябва да излязат днес", заяви служителят и добави, че "засега те остават под карантина".

Дворчик допълни, че на заседанието заедно със заразения министър са присъствали 24 членове на кабинета, а са отсъствали девет.

Испанска министърка е с положителен тест за коронавирус

"Не е присъствал премиерът (Матеуш Моравецки) и министърът (на здравеопазването Лукаш) Шумовски", отбеляза служителят.

По думите му сега полските власти ще действат в зависимост от ситуацията и ще следват правилата. "Ще изчакаме резултатите от анализите", заяви Дворчик.

В Полша броят на потвърдените случаи на коронавирус приближава 200, а четири човека са починали от Ковид-19. Според последни данни, 768 души са хоспитализирани заради подозрения за заразяване. Повече от 10 000 души се намират под домашна карантина, а повече от 30 000 са под епидемиологичен надзор, отбелязва ТАСС.