Полицията в Германия ползва водни струи, за да разгони демонстранти
Полицията в Германия ползва водни струи, за да разгони демонстранти / netinfo

След няколкочасово уговаряне на демонстранти да освободят единствения път, който стига от Кюлунгсборн до Хайлигендам, където се събраха лидерите за осемте най-развити държави за срещата си на върха, германската полиция употреби водни струи за разгонването им.

Служител от пресслужбата на полицейското управление в Рощок съобщи, че пред демонстрантите чрез високоговорител е било прочетено постановление на Конституционния съд на страната, което потвърждава решението на ръководството на специализираното подразделение “Кавала” за забрана на провеждането на акции около т. нар. “зона за сигурност”, пише БГНЕС.

Полицията предложи на участниците в демонстрацията да се разотидат. Някои от тях последвали призива на полицията, но други продължили да блокират пътя и затова полицията използвала водни струи за разпръскването им. Германски средства за масова информация съобщиха , че днес полицията е използвала сълзотворен газ срещу агресивно настроени участници в демонстрация на антиглобалисти при загражденията около Хайлигендам.