Полицията издирва момче, то се криело в гаража на дома си
Полицията издирва момче, то се криело в гаража на дома си / cнимкa: sxc.hu

Полицията и спасителните екипи в щата Колорадо вчера с часове издирваха изчезнало шестгодишно момче, за което се смяташе, че било излетяло с въздушен балон, а то през цялото време се криело в гаража на дома си, съобщиха световните агенции.

Огромният балон с хелий, изработен от бащата на момчето във формата на летяща чиния, по неизвестни причини излетял от двора на семейната къща вчера сутринта, предизвиквайки трескава спасителна операция след като един от братята на шестгодишния Фолкън Фин разказал, че го видял да се качва в гондолата. 

Милиони телевизионни зрители по цялата страна наблюдаваха на живо как балонът

Полицията издирва момче то се криело в гаража на дома си
netinfo

се носи с висока скорост на два километра височина и се приземява в една нива час по-късно след 80-км полет. Малчуганът обаче не беше открит в гондолата на балона и в издирването му се включиха местната полиция, спасителните служби и дори хеликоптер от националната гвардия на Колорадо. В един момент очевидец съобщи, че видял от балона да се откъсва някакъв предмет и мнозина се опасяваха, че това може да е било момчето, информира БТА.

В крайна сметка малкият Фолкън се оказал жив и здрав. Той бил намерен да се крие в кашон в гаража на дома си.

След щастливата развръзка бащата разказал на репортери, че в момента на произшествието се готвел да пусне балона и се скарал на сина си, че си играе около него. Малчуганът от своя страна обяснил, че се уплашил от виковете на баща си и се скрил в гаража. На брат му обаче се сторило, че той се покатерил в гондолата малко преди балонът да се понесе във въздуха по неизвестни причини.