/ Guliver/Getty Images
Полицията в Берлин съобщи, че нейни служители са застреляли мъж, след като той използвал брадва, за да убие 27-годишна жена. Трагедията се разиграла в жилищен блок, предаде ДПА.

23-годишният мъж е ударил с брадва лежащата на земята жена, докато полицията е пристигала на мястото на инцидента рано сутринта в столичния квартал Лихтенберг.

Българин е арестуван за пожара с четири жертви в Германия (СНИМКИ)

След като са били повикани на мястото, полицаите са видели как мъжът удря жената и са се опитали да го спрат, като открили огън, ранявайки смъртоносно мъжа. Жената също е издъхнала от нараняванията си на място, съобщиха служителите.

Полицията не може да даде информация за самоличността на жертвата или извършителя. В момента екип от отдел "Убийства" разследва инцидента.

Полицията също така все още не може да каже и дали мъжът и жената са били свързани. Първоначално не е било ясно и на кого е принадлежал апартаментът. "Нито извършителят, нито жертвата са регистрирани в апартамента", заяви Дамс.

Германия откри 327 десни екстремисти в службите си за сигурност

Според говорителя това колко изстрела е произвела полицията и колко служители са стреляли по 23-годишния мъж е част от продължаващото разследване.
БТА