Похитителят на турския самолет е разпитван от полицията
Похитителят на турския самолет е разпитван от полицията / netinfo

Похитителят на самолета Боинг 737-800, който в момента е на международното летище в Анкара, е задържан и в момента се разпитва от полицията, съобщава телевизия CNN-Turk.

“В момента се провежда разпит и всички подробности ще научим след него”, заяви пред телевизията министърът на транспорта на Турция Бинал Илдъръм. 175 пътници са пътували със самолета на частната авиокомпания “Пегасус”, който е летял за Истанбул. Представител на авиокомпанията заяви, че никой от екипажа и пътниците не е пострадал.

Един по-възрастен пътник е имал повишено кръвно налягане и в момента му се оказва здравна помощ. Един от пътниците разказа, че похитителят е заплашвал да взриви Боинга. Пътникът заяви пред CNN-Turk, че похитителят е имал взривно устройство. Представител на министерството на транспорта опровергава тази информация. “Похитителят не е имал никаква бомба”, заяви за телевизия NTV заместник-министърът на транспорта Ибрахим Шахин.

Първоначално се появи информация, че похитителят е жена, но по-късно тя бе опровергана. Шахин потвърди, че мъжът отвлякъл самолета е искал да кацне в Иран. През последните години имаше многобройни случаи на отвличания на самолети в Турция. Повечето от тях бяха дело на психично болни хора.