Погребват Уитни Хюстън в родния й Нюарк
Погребват Уитни Хюстън в родния й Нюарк / снимка: Adriana M. Barraza / WENN.com, Reuters

Тленните останки на Уитни Хюстън пристигнаха в родния й щат Ню Джърси, съобщи Си Ен Ен. Погребението на Хюстън ще се състои в събота в Нюарк, родното място на звездата. То ще бъде в църквата, където поп дивата е пяла като дете, съобщиха от погребалната агенция. "Погребението ще се състои в събота в 12.00 часа в баптистката църква Нова надежда", заяви служител в погребалното бюро "Уигъм" в Нюарк, което отговаря за подготовката на певицата в нейния последен път.

Президентът на САЩ Барак Обама изрази съболезнования на роднините на певицата Уитни Хюстън, предаде Асошиейтед прес. В мислите и молитвите си президентът Обама е със семейството на Хюстън и особено с нейната дъщеря, заяви говорителят на Белия дом Джей Карни. Загубата на човек с такъв огромен талант и толкова млад е истинска трагедия, каза Карни и призна, че той не знае дали Барак Обама се е срещал някога с Уитни Хюстън. "Но според мен е трудно да не бъдеш поклонник на нейния изключителен талант".

48-годишната попзвезда бе намерена мъртва в събота във ваната на апартамента й в хотел Бевърли хилс часове преди появата й на раздаването на наградите Грами, припомня БТА. В неделя бе извършена аутопсия на тялото, но точната причина за смъртта й ще бъде оповестена след приключването на токсикологичния анализ. Полицията в Бевърли хилс съобщи, че тялото на Хюстън е било намерено под водата във ваната на хотелската стая от член на персонала й, който извикал охраната на хотела. Близки на Хюстън са категорични, че тя не се е самоубила, тъй като не би оставила дъщеря си, посочва АП.