Подозрителен пакет беше унищожен на летището в Милано
Подозрителен пакет беше унищожен на летището в Милано / снимкa: БГНЕС

Полицейски сапьори унищожиха подозрителен пакет, който бе намерен днес на миланското летище Малпенса, но властите уточниха, че в него не е имало експлозиви. Пакетът бе унищожен, като по него стреляха с водно оръдие под високо налягане, което го разби на парчета, съобщи Асошиейтед прес.

Пакетът, приблизително с размери 20 на 10 см, бил целият облепен със скоч, а от него стърчала антена. Той бил изоставен в мъжката тоалетна в зоната за регистрация за чартърни полети, която е близо до частта от терминала, където се регистрират пътниците за САЩ. Инцидентът не е нарушил графика на полетите и зоната, където бе унищожен пакетът, бе отцепен и пътниците бяха насочени към други гишета за чекиране, пише БТА.

Пакетът с детонатор и радиоприемник, прикрепен към него, имаше всички външни белези на бомба с дистанционен контрол, но експлозиви, заяви Джовани Пепе, служител на управата на летище Милано. След опита за атентат на Коледа срещу американски самолет  от Амстердам за Детройт, италианското управление за гражданска авиация нареди на летищата да затегнат мерките за сигурност за пътниците за САЩ, включително засилено претърсване на тялото и на багажа.