/ Gulliver/Getty Images
Четиридесет и вторият американски президент Бил Клинтън, който е на частно посещение във Финландия, изнесе лекция за промените в климата в четвъртък вечерта в град Мариехамн, административен център на Оландските острови и получи обратно своя саксофон, който преди това беше закупен на търг от милионера Андерс Уиклоф.

Най-горещите секс скандали с политици, които станаха достояние на целия свят (ВИДЕО)

Клинтън пристигна във Финландия за рождения ден на Уиклоф, който също като Клинтън празнува своя 73-ти рожден ден, съобщи РИА Новости.

"Бих искал да отбележа значението на борбата с изменението на климата. Промените в тази област са забележими както в САЩ, така и в Европа. Сдобихме се с трети внук на 22 юли и искам той да има бъдеще и също като мен да види чистите води на Балтийско море”, каза Клинтън пред събралото се множество.

Челси Клинтън роди третото си дете

Бившият президент говори за мерките, предприети в Съединените щати за борба с изменението на климата, отбелязва, че личното му мнение е, че излизането на САЩ от Парижкото споразумение за климата е грешка, и отбеляза, че "човек не може да не забележи промените и особено увеличаването на океанските води при Флорида, Карибите и Латинска Америка."

Димитровград отбелязва Световния ден на джаза

В края на приблизително 20-минутната си реч Уиклоф излезе на сцената и подари на бившия американски президент саксофон, който според финландския вестник „Илта-Саномат“, принадлежал на Клинтън и е придобит на търг.

За разочарованието на публиката Клинтън не свири на саксофона.
БГНЕС