Спасено бе шестгодишно момче, прекарало два дни под развалини след земетресението в Индонезия с магнитуд 5,6. Трусът опустоши район в провинция Западна Ява и причини смъртта на най-малко 268 човека, съобщиха днес местните власти, цитирани от ДПА.

Броят на загиналите от труса в Индонезия нараства застрашително

Малкият Азка бе изваден жив изпод отломките на къща в село Нагрек, окръг Чианджур. Това се случи 40 часа след труса в понеделник, каза пожарникарят Аман Риянто, участвал в спасяването. Детето дишало и незабавно му е била оказана медицинска помощ.

Деца са голямата част от жертвите на труса, разлюлял остров Ява

Повечето от загиналите в бедствието са деца, които са били на извънучилищни занятия по религия в джамии. По данни на националната агенция за справяне с бедствия все още около 150 човека в Чианджур се водят безследно изчезнали. Спасителните екипи се съсредоточават през следващите три дни върху издирването на изчезнали хора.

Земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер разтърси западната част на Индонезия

Земетресението причини наранявания на повече от хиляда човека, а 58 хиляди бяха евакуирани. Трусът предизвика свличания на земни маси, затрупали къщи и хора. Над 2300 жилищни и други сгради са подредени, като много от тях са сравнени със земята.
БТА