/ Getty Images
Почина актьорът Ал Стробел. Той става известен с ролята си на Майк във филма "Туин Пийкс" на Дейвид Линч, съобщи Аbendzeitung.

Светът на американското актьорско майсторство научи новината за смъртта на един велик актьор, изиграл емблематичната роля в историята на световната телевизия. Той беше Ал Стробел и стана известен от 90-те години нататък с ролята на Майк в телевизионния сериал на Дейвид Линч и Марк Фрост "Туин Пийкс".
Въпреки че участва в няколко успешни филма, както и в високо оценени пиеси, името на Ал Стробел ще бъде запомнено само с една от ролите, които изиграва.

Като тийнейджър той претърпява тежка автомобилна катастрофа, в резултат на която е ампутирана едната му ръка. И точно тази характеристика беше силата му в ролята на Филип Майкъл Джерард (Майк), „Едноръкият мъж” в сериала и филмите, посветени на „Тайните на Туин Пийкс”, продукцията на Дейвид Линч.

Той се появява в почти всеки епизод на оригиналното шоу, което се излъчва от 1990 до 1991 г. Два филма, свързани с поредицата: предисторията „Twin Peaks: Fire Walk With Me“ от 1992 г. и продължението „Twin Peaks: Missing Pieces“, от 2014г.