/ Gulliver/Getty Images
Американският актьор Джеймс Майкъл Тайлър, изиграл Гюнтер в любимия на всички поколения сериал "Приятели", почина на 59 години, съобщава ВВС.

"Тайлър е умрял спокойно в дома си в Лос Анджелис в неделя сутринта", се казва в изявление на неговия мениджър.
 

Той беше диагностициран с напреднал рак на простатата, който по-късно се разпространи в костите му. Именно това попречи и на Тейлър да участва на живо в специалния епизод на „Приятели”.



Актьорът, направил цветният образ на бармана Гюнтер в Central Perk, беше и остава популярна фигура сред феновете на сериала, като участва в 150 епизода, заедно с любимите ни Рейчъл, Рос, Фийби, Чандлър, Моника и Джоуи.
  Дженифър Анистън - неговата екранна любима, жената, в която той беше несподелено влюбен в сериала, написа емоционален пост в инстаграм профила си, като публикува техни снимки. 

"Сериалът "Приятели" нямаше да са същият без теб! Благодаря ти за смеха, който донесе в шоуто и в целия ни живот! Ще ни липсваш толкова много!", сподели Анистън. 
 

"Не мога да изкажа с думи благодарността си, затова, че те познавах. Почивай в мир Джеймс", написа в Instagram Кортни Кокс, изиграла Моника.
 


Любимият на всички Джоуи актьорът Мат Лебланк също се прости с него: "Смяхме се много, приятелю. Ще ни липсваш".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc)



Неговият колега Дейвид Шуимър, пък, сподели: "Джеймс, благодаря ти, че изигра такава незабравима и прекрасна роля в "Приятели". А Лиса Кудроу, изиграла лудата Фийби, беше лаконична: "Джеймс ще ни липсваш". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow)