Плугчиева ще бъде на посещение в Брюксел
Плугчиева ще бъде на посещение в Брюксел / снимка: DarikNews

Вицепремиерът по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева ще бъде на посещение в Брюксел на 4 и 5 февруари, съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на двудневната визита Меглена Плугчиева ще се срещне със заместник-председателя на Европейската комисия /ЕК/ Гюнтер Ферхойген, с еврокомисаря по земеделието и развитието на селските райони Мариан Фишер Бойл, с еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси и равните възможности Владимир Шпидла, с еврокомисаря по регионалната политика Данута Хюбнер и с еврокомисаря по риболова и морските въпроси Джо Борг.

Меглена Плугчиева ще разговаря и с генералния директор на генералната дирекция "Разширяване" в ЕК Майкъл Лий.

Вицепремиерът ще информира представителите на ЕК за напредъка на страната ни по оперативните програми през последните месеци и за подготвяния пакет от мерки, чиято цел е цялостно прецизиране на модела за управление на европейските средства. Ще бъдат обсъдени и актуални проблеми, свързани с процеса на усвояване на европейските средства, както и предприетите мерки от страна на правителството за тяхното разрешаване.