Плугчиева: Очакват се конкретни резултати от съдебната система
Плугчиева: Очакват се конкретни резултати от съдебната система / снимкa: Sofia Photo Agency

Приключиха срещите на вицепремиера Меглена Плугчиева в Брюксел. В рамките на посещението й в белгийската столица тя разговаря с представители на Европейската комисия и Европейския парламент. Плугчиева открои срещите си с Мартин Шулц, с генералния директор на ОЛАФ и с представители на дирекции към ЕК, както и на комисии в европарламента. След срещите, Плугчиева сподели пред Дарик, че очаква вниманието към страната ни да е не е само в посока критика, но и в посока понататъшна подкрепа. Иска се повече информация за реформите в съдебната система и отношенията с ОЛАФ, като се очакват конкретни резултати от съдебната система, допълни Плугчиева. По думите й, има още много какво да се свърши и се очаква да има много по-силна политическа воля от всички министри. Ето какво още каза Пугчиева:

„Всичко, което не удовлетворява е работата на Агенция Рибарство и Аквакултури. Вярно е, че те стартираха от нулата през май, но това не ги оправдава. Този напредък, който го има е недостатъчен. При Агенция „Пътища” също има недостатъчно темпо при изпълнение, макар че една голяма част от задълженията са изпълнени, но има още какво да се довърши, имам предвид и споразуменията с Министерствата на транспорта и регионалното развитие, по-конкретният ангажимент на Агенцията по проектите на ФАР „Транспорт” по отношение на подготовката на апликационните форми за двете магистрали – „Струма” и „Марица”, обясни Меглена Плугчиева.

"Там има задължения, които не са изпълнени докрай от новия директор на Агенция „Пътища”, това са така най-слабите места. При изпълнението по програма ФАР, окончателното решение очакваме през ноември, но вече се чувства известна разлика в оценката в полза на Агенция ФАР на Министерството на финансите и все още има какво да се желае при Агенция ФАР на Министерството на регионалното развитие и благоустройство", коментира вицепремиерът Плугчиева.