Плевнелиев се срещна с изпълнителния директор на Cisco Джон Чембърс
Плевнелиев се срещна с изпълнителния директор на Cisco Джон Чембърс / снимки: DarikNews.bg, Христо Христов
Росен Плевнелиев за „София тех парк”
53537
Росен Плевнелиев за „София тех парк”
  • Росен Плевнелиев за „София тех парк”

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с изпълнителния директор на Cisco Джон Чембърс.

Те обсъдиха възможността на Cisco да участва в един от най-иновативните проекти на България – „София тех парк", който се очаква да се превърне в център на Балканите за иновативни технологии.

„В следващите няколко месеца, до края на годината „София тек парк" ще има парцел, мастър план, концепция, стратегически партньори, ясно финансиране и ще бъде опериращ към края на годината от гледна точка на някои от неговите механизми. Първата копка очаквам във втората половина на 2013 г., като трябва много интензивно да се работи", каза президентът Плевнелиев.

Паркът ще даде възможност на студенти и предприемачи да се съберат на едно място заедно със световните информационни компании, с които да обсъждат и евентуално - финансират техните начинания. В него също така ще има и обучителен център, който ще бъде кръстен „Джон Атанасов".

Плевнелиев коментира още: „Разбрахме от Cisco, че трябва да сме прозрачни в поставянето на целите ни в парка. Да създадем среда за хората, в която да имат свободен достъп до световни капацитети".

От Cisco похвалиха българския си офис, начело с Борислав Димитров. Офисът е в основата на разработката на един от последните им продукти - Quad 3. Продуктът е смесица от „Фейсбук" и иновативно бизнес решение.

Срещата на Росен Плевнелиев с гиганти в IT-сектора е в рамките на работното му посещение в САЩ. Днес той ще посети и бизнесинкубатора в Силициевата долина и ще разговаря с неговото ръководство. По-късно президентът и придружаващата го делегация ще отлетят за Чикаго.

Плевнелиев се срещна с изпълнителния директор на Cisco Джон Чембърс
netinfo