Пиян мъж вся паника, че отвлича самолет
Пиян мъж вся паника, че отвлича самолет / снимка: БГНЕС, архив

Австралийски самолет бе „отвлечен” от пиян пътник. Почерпеният младеж опитал да влезе в пилотската кабина, а пилотът решил, че похищават машината, пише в. „Дейли мейл”.

Мъжът блъскал по вратата на летящия от австралийския град Бризбейн към индонезийския курортен остров Бали самолет. Пилотът включил транспондера и съобщил 7500. Това е международният код за опит за отвличане.

Оказало се, че пасажерът просто е пиян, предадоха световните агенции. Мъжът е идентифициран като 28-годишния австралиец Мат Локли. Той въобще не успял да влезе в пилотската кабина. Локли моментално бил закопчан с белезници от епипажа на самолета и вързан на задна седалка.

Самолетът кацнал на летището в град Денпасар, Бали, и на борда са се качили въоръжени полицаи. Те арестували виновника за паниката, предава „24 часа”. Служител на авиокомпанията потвърди, че не е имало опит за отвличане, а „извънредна ситуация по време на полет”. Индонезийските военновъздушни сили съобщиха, че всички пасажери са в безопасност, никой не е ранен и всички са слезли от самолета.