/ БГНЕС
Международното летище в столицата на Кувейт преустанови временно работата си заради облаците прах, които навлизат в страната от съседен Ирак. Това съобщи телевизионният канал Al Arabiya, като се позова на Главната дирекция за гражданска защита на емирството.
 

Кувейт пясъчна буря
БГНЕС

„Въздушната навигация на летище Ел Кувейт е временно преустановена заради пясъчната буря", се казва в изявление на агенцията. „Въздушният трафик ще бъде възобновен веднага щом видимостта се подобри."

По-рано прашен фронт доведе до затварянето на няколко летища в Ирак. Полетите до и от Багдад и Ербил вече са възобновени, докато летищата в Сулеймания, Кербала и Наджаф все още са блокирани. Още преди ден понеделник беше обявен за неработен ден в цялата република.
 

Кувейт пясъчна буря
БГНЕС

От април насам Ирак и съседните държави бяха засегнати от няколко пясъчни бури, които вече доведоха до временното затваряне на летища и предизвикаха много проблеми за обикновените жители, ресорните министерства и комуналните служби.
 

Кувейт пясъчна буря
БГНЕС

Точно преди една седмица големи летища и морски пристанища в Ирак и Кувейт бяха временно затворени заради лошото време. Хиляди иракчани са засегнати от проблеми с дишането, а в Сирия бурята е отнела живота на най-малко десет души.
БГНЕС